Poruka voditelja simpozija

U ime Organizacijskog odbora Simpozija želimo izraziti dobrodošlicu na Prvi regionalni simpozij o klizištima u Jadransko-Balkanskoj regiji i Treću radionicu hrvatsko-japanskog projekta ‘Identifikacija rizika i planiranje zemljišta za ublažavanje posljedica od klizanja tla i poplava u Hrvatskoj’. Kako je ovaj skup prvi međunarodni simpozij o klizištima u Jadransko-Balkanskoj regiji, pripremili smo značajan tehnički i društveni program skupa koji  će, nadamo se, ostaviti dugotrajne pozitivne utiske.

Mjesta održavanja ovog skupa u Gornjem gradu i u centru Zagreba odabrali su Gradska uprava Grada Zagreba i Sveučilište u Zagrebu izražavajući dobrodošlicu članovima međunarodne znanstvene zajednice koji se bave klizištima, time što su nam ustupili neka od najreprezentativnijih prostora kao što su Gradska vijećnica i Rektorat.

Organizacijski odbor pripremio je sveobuhvatni program koji uključuje 77 prezentacija koje će predstaviti regionalna i međunarodna istraživanja u području karakterizacije, modeliranja, monitoringa i kartiranja klizišta i poplava. Vjerujemo da će naš program pokrenuti aktivnu razmjenu mišljenja i suradnju između znanstvenika i eksperata iz regije, Japana i drugih zemalja svijeta.

Kao dodatak tehničkom programu želimo vam ponuditi i interesantan društveni program i terenski obilazak klizišta u Podsljemenskoj zoni, kako bismo upoznali učesnike skupa s kulturnim znamenitostima i gastronomskom ponudom grada Zagreba. Nadamo se da ćete uživati u boravku u Zagrebu i izražavamo dobrodošlicu vašem dolasku u Zagreb.

Snježana Mihalić Arbanas
Željko Arbanas
voditelji 1. ReSyLAB 2013

 

 

Izradu web stranica 1. simpozija o klizištima financiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske